All for Joomla All for Webmasters

E94-es mozdony digitalizálása

Értékelés:
(1 szavazat)

Ahhoz hogy megkezdhessük kalandozásunk a digitális vasútmodellezés világába, szükségünk lesz legalább egy mozdonyra.

Egy digitális mozdonyhoz nem kell túl sok dolog, kell egy mozdony, és kell egy dekóder. A mozdony gondolom mindenkinél adott ezt nem nagyon kell magyarázni, a dekóder az viszont más tészta.

Mielőtt megvesszük nem árt tisztába lenni azokkal a funkciókkal amiket meg kívánunk valósítani illetve ami talán ennél is fontosabb, a méret. Nem árt még ideje korán szétszedni a digitalizálásra szánt darabot, hogy megnézzük, egyáltalán mi fér el benne és, hogy hova.

Részemről azt az elvet vallom, hogy a digitalizálást úgy végzem el, hogy a modellben a lehető legkevesebbet módosítok, és azt is csak olyan mértékben, hogy visszafordíthatatlan állapotváltozást nem idézek elő. Nem fúrok, faragok, reszelek, hanem megőrzöm az eredeti állagot és állapotot, de a maximumot azért igyekszem kihozni.

A most beépített dekódert a Tran gyártotta, pontos típusa TranDCX76z. Ennél lehet olcsóbbat is kapni, de nekem ezt ajánlották, így  nem sokat gondolkodtam rajta, hogy mit vegyek, ára ha jól emlékszem 8000 Ft. volt. Későbbiekben ki fogok próbálni olcsóbb dekódert is, de most erre fókuszáljunk, már csak azért is, mert jól megtestesíti azt amit egy alap dekódernek tudni kell. De mik is ezek?!

Természetesen bemásolhatnék ide egy lefordított felsorolást mindenféle, a digitális rendszerrel most ismerkedők (pl. én.) számára kínainak ható értelmezhetetlen és épp emiatt értelmetlen adatokkal, de ezt most nem teszem (Azt majd később, ha a digitális világban szintet lépünk.). Az egyszerűség és a közérthetőség kedvéért maradjunk abba, hogy ezzel a dekóderrel megoldható a mozdony mozgatása előre és hátra, valamit a menetirány szerint külön kapcsolható világítás. Nyilván itt a felsorolás nem ér véget, de a többivel később foglalkozunk.

Aki kacérkodott már a digi világgal, gondolom kívülről tudja, hogy mi is kell hozzá. Számtalan oldalon próbálják meg elmagyarázni, hogy nem ördögtől való dolgok ezek, kell a pálya (polgári nevén sín), kell egy mozdony, egy dekóder a mozdonyban, kell egy jelerősítő (booster), egy központi egység (Command unit), egy vezérlő (Controller) és a tápegységek amik ezt működtetik. A baj inkább az, hogy a legtöbb esetben a sor itt véget is ér.

Jómagam a digitális rendszerek közül a számomra elérhető legolcsóbbat és egyben legegyszerűbbet a Roco Multimaus készletét választottam. Ez egy belépő szintű rendszer, de ne becsüljük alá, míg nem vagyunk tisztában az igényeinkkel, addig úgy gondolom ennél jobb választás nem hiszem hogy létezik. Olcsó, működik, van hozzá érthető magyar nyelvű leírás, és az egész úgy van felépítve, hogy nem kell atomfizikusnak lenni hozzá. Nem kétlem, hogy vannak hátrányai, de ezek egyenlőre még engem nem kötnek gúzsba. Ha elérem azt a szintet mikor a Multimaus szett már kevés, akkor is egyszerűen tudok váltani, hiszen a dekóderek több rendszerhez használhatók, így igazából csak Multimaus szettet eladom, a másikat megveszem és kész.

De térjünk vissza a dekóder beépítéséhez. A dekóderen 6 kábel csücsül, ezek az alábbiak:

Fekete: menetirány szerinti bal sínszál
Piros: menetirány szerinti jobb sínszál

Szürke: motor menetirány szerinti bal érintkező
Narancs: motor menetirány szerinti jobb érintkező

Fehér: menetirány szerinti első világítás negatív pólus
Sárga: menetirány szerinti hátsó világítás negatív pólus

Feltűnhet hogy a világításoknak nincs pozitív pólusuk, nos ez úgy lehetséges, hogy a dekóder a negatívat kapcsolja, így pozitív szálként a fekete (menetirány szerinti bal sínszál) vezetékről kell elhozni egy-egy drótot a világításnak.

Fontos megjegyezni, hogy a világítás kapcsolása menetirány szerinti áramkörcsoportokat jelent tehát nem feltétlenül egy izzót vagy LED-et kell alatta érteni, hanem akár többet is, de evvel majd csak később foglalkozunk.

Mielőtt hozzálátunk a dekóder beszereléséhez nézzünk körül, hogy az alábbi szerszámok a rendelkezésre állnak-e, mert szükség lesz rájuk. Forrasztópáka, mellyel apró helyekhez is odaférünk, én erre a célra vettem magamnak egy Fahrenheit 28020 forrasztópáka állomást, anno ez olyan 4500 Ft. volt, most olyan 5700 körül lehet hozzájutni. Előnye, hogy olcsó, és több fajta hegyet is tehetünk bele, minimálisan ugyan de hőfokszabályzós, korrekt hobbiszerszám. Forrasztó ón (egy kevés), apró csípőfogó, műszerész csipesz, műszerész csavarhúzó szett, szike, mérőműszer. 

Figyelem. A alábbiakban szereplő eljárás némi kézügyességet és jártasságot igényel az elektronika terén. Ha bizonytalan vagy magadban, az átalakítást inkább végeztesd el szakszervizben. Érdemes szem előtt tartani, hogy a leírás a saját modellem alapján készült. Mivel ezt a típust évtizedeken keresztül gyártották, bizonyos elemeikben különbözhetnek az általam bemutatott verziótól. Minden esetben műszerrel ellenőrizd, hogy nincs-e zárlat valahol, vagy hogy minden érintkezik-e rendesen. A felmerülő esetleges károkért nem vállalok felelősséget!

Minden dekóder beépítés azzal kezdődik, hogy leszereljük a modellünk burkolatát. Nos az E94-esnél ez egy apró csavar kicsavarását jelenti, így a kasztni legnagyobb része felfelé levehető, a két orron lévő darab pici húzásra a kezünkben marad. Ezt követően vegyük ki a súlyokat, de vigyázzunk a rajtuk keresztülvezetett kanócokra, ne kapkodjunk.

A mozdony belsejét elnézve elég sok minden van benne, de nem kell túl sokat gondolkodni, a modell egyik végétől a másikig haladjunk, és ahol forrasztást látunk azt oldjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor ennél a mozdonynál, már kint kell hogy legyen az asztalon, a gyárilag beleszerelt összes vezeték, két fojtótekercs (ezek a motor két oldalán a szénkefe alatt találhatók), egy kondenzátor (ez a motor mögötti bumszli), két egyenirányító (ezek az izzók túloldalán található kis izék.).

Ha ez mind megvan, akkor jó munkát végeztünk, de destruktív hajlamaink mén nem csillapodhatnak, ugyanis ez a modell képes felső vezetékes üzemre is, így ezt most szanálnunk kell. Ennek a legegyszerűbb módja a motorból kijövő tengely felett átívelő rézlemez eltávolítása. Ezt én úgy oldottam meg, hogy a felfogatási pontnál, óvatosan megpiszkáltam egy lapos csavarhúzóval, hogy a gyári préselés engedjen. Majd rézlemez és vékony szigetelő darabka ki, ezek után a karmokat egy apró fogóval rászorítottam a műanyagra, hogy eredeti szerepét ellássa.

Innentől jön az építés. Fogjuk a dekódert, és pucoljuk meg óvatosan az összes vezeték végét, ügyelve arra, hogy ne tépjük ki a panelból a másik végét, és középen se szakítsuk el. Ha ez megvan, akkor gyorsan a megpucolt vezetékeket ónozzuk is fel. Ha nem sikerült akkor nekiállhatunk a leszakadt vezetéket visszaforrasztani, itt a nőgyógyászok előnyben vannak, ha ez sem sikerült vagy nem akarunk reszkírozni, inkább forduljunk szakműhelyhez, vagy vegyünk még egy dekódert és próbáljuk újra. Ha harmadik negyedik alkalommal sem sikerül, célszerű szakemberhez fordulni, mert akkor már egy új mozdonnyi lóvét sikerült kidobni az ablakon. :-D

Legyünk tudományosak, műszerrel csengessük ki, hogy vajon a kerékről hova érkezik meg a delej, de gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy a menetirány szerint két oldalon lévő vezetősíneken bukkannak elő. A feladat azért is hálás, mert tökéletes forrasztási pontok találhatók a belső vezetősínen, így használjuk is ki.

A korábban említett módon menetirány szerint forrasszuk fel két oldalra a fekete és a piros vezetéket. A menetirányt úgy a legegyszerűbb meghatározni, hogy amerre a motor mutat az az előre. Ehhez képest balra a fekete, jobbra a piros vezeték kerül. Ha jól csináltuk, akkor maradt még 4 szabad vezetékünk.

Mivel a menetirányunk már ismert a motorra menő két vezetékkel sem kell túl sokat pöcsölni, pattintsuk fel a szürkét bal oldalra, a narancsot pedig jobbra. Ha készen vagyunk, akkor már csak 2 vezetékünk marad.

Itt sem kell nagyon gondolkodni válasszuk ki az izzónak az egyik kivezetését, a fehéret forrasszuk az első izzó kiválasztott pólusához, a citromsárgát pedig a hátsó izzó ugyanezen pólusához. Akár készen is lehetnénk, de nem. Mert ha így hagyjuk a mozdonyt akkor ugyan a dekóder már benne van, de nem fog világítani.

Tehát nincs más hátra, mit a két izzó másik pólusától egy-egy vezetéket a menetirány szerinti bal vezetősínre forrasztani. Ha mindent jól csináltunk, akkor a két vezetéket sikerült ugyanarra vezetősínre kötni, ahová korábban a fekete vezetéket is kötöttük. Ha nagyon precízek akarunk lenni ezt sárga-fekete, és fehér-fekete vezetékkel tegyük így később könnyebb azonosítani. Mivel nem mindenki tart otthon ilyeneket, ezért egy apró trükk. Szerintem sokaknak van otthon megmaradt párhuzamos portos nyomtatókábele, itt a tökéletes alkalom, bátran fejezzük le, és bontsuk ki az ereket, rengetek színes vékony, de jó minőségű kábellel lát el, és a fentebb említett kombináció is megtalálható benne. (Legalábbis az enyémben volt :-D )

A dekódert én a motor és a hátsó súly közé tettem, kapott egy kevés szigetelőszalagot, illetve vágtam két apró darab szivacsot is, és ezekkel tartom a helyén. Stabilan áll, de könnyen kivehető, szerelhető és jó megoldás.

Ha a dekóder a helyén foglalkozzunk kicsit a kábelrenddel, semmi ne érjen a forgó vagy mozgó alkatrészekhez, a kasztni ne feszüljön, ne vágjon el semmit. Ha minden oké, akkor kasztni fel és mehet a móka.

A dekóderek gyárilag a 3-as ID-n állnak, így nálam például a Multimaus szettel semmi teendőm nem volt. Gyárilag egy mozdony be van állítva 3-as ID-re, így más dolgom nem volt, mint vadul tekergetni a menetszabályzót és nyomkodni a világítást ,illetve ahogy a Gyalog-galopp című filmben szerepelt "... és örvendünk vala..."!

Hát röviden ennyi egy E94-es digitalizálása, nem nagy művelet, egy 10-es nehézségi skálán 3 pontot adnék rá.

Egy jó tanács a végére, ha már úgyis darabokban a mozdony takarítsd is ki, gondoskodj a hajtás megfelelő kenéséről, és ellenőrizd az áramszedést is, meghálálja!

Bár lent betettem pár képet, még többet még jobb minőségben találsz a fűtőház Flickr galériájában: LINK
Ha tetszett a cikk lájkolni a Fűtőház Facebook oldalán tudod: LINK

Ha a tetszett a cikk oszd meg a saját Facebook üzenőfaladon, ezúton is megköszönöm.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.