All for Joomla All for Webmasters

BTTB 2621 T 435 D dízel tolatómozdony

Értékelés:
(1 szavazat)

A ČSD Csehszlovák Államvasutak T 435 D sorozatú  dízel-elektromos mozdonya közepes és könnyű tolatószolgálatra és tehervonatok továbbítására épült, de használják személyvonatok vontatására is, ha nincs szükség a vonat fűtésére.

A 6 hengeres-soros motorjának állandó teljesítménye 750 LE, ez hajtja meg a villamos generátort, amely a tengelyek villamos motorjait táplálja. (Dízel-elekrtomos erőátvitel). A DR is átvette e típust, és 1963 óta szintén használja V 75 sorozat-megjelöléssel. A lipcsei főpályaudvar körzetében és több nagy ipartelepen teljesít tolatószolgálatot, de gyakran látható személyvonatok előtt is. Ipartelepeken belső kocsimozgatásra használják. A mozdony sík pályán 20 négytengelyes tartálykocsit 40 km/ó sebességgel képes vontatni.

A T 435, illetőleg V 75 sorozatú mozdonyok TT-modelljén sok apró részlet növeli az élethűséget, mint pl. a vezetőfülke styrpflex-fólia ablaküvegezése. A mélyen fekvő súlypont következtében a gép rendkívül nyugodtan fut, vonóerejét a kerekeken lévő tapadógyűrűk növelik. A T 435-öt a szovjet vasutak is használják ЧME2. sorozatjel alatt.

Jelen példány Pesterzsébetről (MasTTertape-től) került a B.E.V.-hez, jelen állapotában a fűtőházban várakozik, készül bele a világítás és az átfestés után megkapja az új digitális dekóderét, illetve a BV-02-es pályaszámot. A modell valamikor 1978 és 1985 között készülhetett, így kb. 27-34 év szolgálat áll eddig a háta mögött. Bízom benne, hogy az átalakítás után még legalább ennyi ideig bírja.

A modellről készült képeket még MasTTertape készítette.

Tovább a kategóriában: Zeuke 545/752/2 E 499 »