All for Joomla All for Webmasters

Kell-e regisztrálni az oldalra?!

Értékelés:
(0 szavazat)

Az első gondolatom, hogy igen kell, mert hogy az minden oldalon van. Aztán leültem és elgondolkodtam, hogy vajon tényleg annyira szükséges ez?!

Így a második gondolatom az volt, hogy nem, nem kell. Nem ez az első weblap amit összeállítottam vagy üzemeltettem, és hosszú idő alatt rájöttem, hogy általában mindenki mindent készen szeret megkapni. Ha bármilyen szükségtelen interakcióra kötelezik az átlag internetezőt akkor inkább továbbáll.

Persze én is szeretném tudni, hogy ki olvassa az oldalam, de a "kötelező regisztrációt" nem tartottam fontosnak.

Nézzük akkor hogy kinek és miért "kell" regisztrálnia az oldalra:

  1. A nyitólapon találsz egy bejelentkező ablakot. Itt akkor kell csak regisztrálnod, ha úgy gondolod szeretnél itt is egy saját profilt ami alatt a hozzászólásaid megjelennek, szeretnél cikket írni vagy beküldeni. Ebben az esetben az első pár írásod én magam vizsgálom meg, később aztán ha úgy szeretnéd Te magad is szerkesztheted az oldalt, vagy ha kényelmesebb vagy, akkor küld el nekem, és majd én, de erről majd később. Ebben az esetben nevet, felhasználónevet, jelszót, email címet kérünk, illetve írhatsz pár szót magadról és képet is tölthetsz fel.

  2. Hírlevél. Mindenki utálja a hírleveleket (halkan hozzáteszem én is), de néha jó ha az ember kap olyan oldalról ami érdekli is. No én nem fogom napról napra telerondítani a postaládád, így ha szeretnél hírlevelet kapin tőlem, akkor itt iratkozhatsz fel. Természetesen egy email címre szükség lesz, amin meg kell erősíteni a szándékodat is. Ellentétben más sunyi oldalakkal, itt ugyanott megtalálod a leiratkozás gombot, vagy az is elég, ha nekem küldesz egy levelet arról a címről, amire nem kívánsz több hírlevelet kapni.

  3. Az adok veszek rovatban. Itt csak akkor kell, ha cserélni szeretnél velem, vagy megvenni gyűjteményem egy darabját.

Minden más esetben a regisztráció teljesen lényegtelen, hiszen minden tartalom mindenki számára elérhető, nincs olyan része az oldalnak melyeket csak a regisztráltak láthatnak.